Efekti negativ i pirjes së shumtë të ujit

Keni dëgjuar shumë përfitime që vinë nga uji, këshilla për ta pirë atë gjatë ditëve të nxehta, e në shumë raste të tjera për të ndihmuar që trupi juaj të qëndrojë i hidratuar.

Mirëpo, në disa raste të rralla pirja e tepruar e ujit për një kohë të shkurtë mund të jetë e rrezikshme. Mund të shkaktojë rënie të niveli të kripës në trup. Është një gjendje e cila quhet hiponatremia, është gjendje tejet serioze e shkaktuar nga tepria e ujit, në raste të rralla edhe fatale, transmeton kp.

Pirja e tepruar e ujit mund të ulë nivelin e sodiumit, që balancon lëngjet rreth qelizave. Uji mund të shkaktojë disproporcion , dhe lëngjet nga gjaku shkojnë në qeliza, duke shkaktuar bymimin e tyre. Bymimi brenda trurit është tejet serioz.

Sado që rastet e tilla janë shumë të rralla, është më mirë të dini edhe efektet anësore të uji.