E pini thuajse çdo ditë, po a i dini të mirat e shumta që sjell çaji?

Çaji ka qenë një pije e rëndësishme për mijëra vjet dhe ka qenë pjesë e kulturës në vende të ndryshme të botë botës duke u përdorur si pije kryesore e ceremonive të shumta.

Por çaji nuk vlerësohet vetëm për shijen e saj të mirë. Çaji gjithashtu ofron përfitime të shumta shëndetësore.

Këto janë disa nga arsyet shëndetësore pse ju nuk duhet ta keni një filxhan çaj në rutinën tuaj:

Çaji përmban antioksidantë që mund të ndihmojnë në ngadalësimin e plakjes dhe ndihmojnë qelizat tuaja të rigjenerohen dhe të riparohen.

Çaji ka kafeinë më pak se kafeja

Çaji ju ndihmon të hidratohuni

Çaji ul nivelin e hormoneve të stresit

Çaji lehtëson nervozizmin, dhimbjen e kokës, tensionin nervor dhe pagjumësinë

Çaji përmirëson kujtesën tuaj