300 km

Dy qytetet e shenjta në Saudi: me 300 km nga njëra te tjetra

Në Arabinë Saudite u në funksion një linjë treni mes dy qyteteve të shenjta simbol, Mekës dhe Medines, ku nga disa orë, distanca mes tyre do zvogëlohet ndjeshëm, pasi bëhet fjalë për shpejtësi prej 300 kilometrash në orë, një projekt kushton 16 miliard dollarë.

Në fillim ishte linja mes Jedda-s dhe Medines, hapur në fund të shtatorit, ku Princi i Kurorës Mohamed bin Salman shprehur krenarinë që po bënte të mundur këtë revolicion në transportin hekurudhor mes qyteteve kryesore saudite.