Indi

Dy gra divorcojnë burrat e tyre dhe martohen me njëra-tjetrën

Dy gra në Indinë veriore janë martuar me njëra-tjetrën – pasi kanë ndarë burrat e tyre.

Gratë e paidentifikuara, të moshave 21 dhe 26 vjeç, i dhanë besën martesës së tyre në gjykatën e tyre lokale në Hamirpur, Indi veriore, sipas India Today.

“Dy gra që jetonin në zonën e Stacionit të Policisë Rath të Hamirpur erdhën në zyrën time të premten dhe u martuan me njëra-tjetrën,” tha nënkryetari Ramkishor Pal.

Dy gratë kanë qenë në dashuri për shtatë vitet e fundit, por u martuan me burra kundër vullnetit të tyre, sipas India Today.

Daya Shankar Tiwari, një avokat për çiftin, tha se deklarata e tyre u refuzua nga gjykata sepse martesa e të njëjtit seks nuk është e ligjshme në Indi.

Tiwari thotë se 21-vjeçarja është vajza e një punëtori, ndërsa partnerja e saj është vajza e një mësuesi.