interesante

Drerët në qytetin japonez detyrohet të dalin jashtë parqeve në kërkim të ushqimit

Drerët në qytetin japonez të Nara po detyrohen të dalin nga habitatet e tyre në kërkim të ushqimit pasi numrat e turistëve janë zvogëluar për shkak të përhapjes së koronavirusit.

Drerët zakonisht ushqeheshin nga vizitorët në qytet që do turistët blinin copëza orizi nga shitësit vendas në parqe.

Ndërsa numri i vizitorëve zakonisht do të ishte i lartë, pandemia ka detyruar njerëzit të qëndrojnë larg, nga ana tjetër duke detyruar drerin të largohet nga rrethina e tyre e zakonshme në kërkim të ushqimit.

Imazhet e drerëve që festojnë në bar në qendër të qytetit dhe në stacionin e trenit janë ndarë nga lokale në mediat sociale, të cilët pranojnë se kurrë nuk kanë parë që krijesat të veprojnë si kjo më parë.

Raportet e lajmeve gjithashtu tregojnë se dreri i shqetësuar që endet rrugëve të qytetit ndërsa drejtuesit e shqetësuar ngadalësohen dhe përpiqen të shmangin goditjen e tyre.

Raportet kanë deklaruar se kjo lloj sjelljeje nuk duhet të jetë një shqetësim i madh për vendasit. Fondacioni i Ruajtjes së Drerëve Nara ka thënë se kjo nuk është hera e parë që dreri ka përshkuar në qendër të qytetit, por nuk ka të dhëna për të sugjeruar se sa është rritur popullsia e drerit në vitin e fundit.

Në kohën e shkrimit, Japonia ka konfirmuar më shumë se 800 raste të koronavirusit dhe 22 vdekjeve pasi virusi u raportua për herë të parë në vend në 16 janar.