Detaje

Detaje nga zjarri në Gjykatën e Pejës, digjen disa lëndë e kompjuterë

Gjykata Themelore në Pejë përmes një njoftimi për media kanë dhënë detaje për zjarrin që mbrëmë e kaploi këtë objekt, saktësisht zyrën e Shkrimores Civile.

Gjykata e Pejës bëri të ditur se ekipet e zjarrëfiksëve dhe policia dolën menjëherë në vend të ngjarjes dhe lokalizuan zjarrin.

“Ekipi i zjarrfikësve dhe policia kanë dalë menjëherë në vendin e ngjarjes me çka është lokalizuar zjarri, janë ndërmarrë masat e nevojshme dhe zjarri është shuar”, thuhet në njoftim, derisa është bërë e ditur se si pasojë e zjarrit ka pasë dëme amteriale.

“ Si pasojë e zjarrit ka pas dëme materiale në pajisje teknike përfshirë kompjuterë, printer si dhe tavolina dhe karrige. Lëndët që kanë qenë nëpër dollapë nuk janë dëmtuar. Të vetmet lëndë që zjarri i ka prekë kanë qenë disa lëndë me Kërkesa për Shlyerje të Dënimeve si dhe Regjistri i këtyre lëndëve por lëndët bazike të këtyre kërkesave nuk janë dëmtuar pasi që të njëjtat gjenden në arkivin e gjykatës”, shkruhet tutje.

Gjithashtu, u bë e ditur se shkaku i zjarrit është aksidental dhe kjo është bërë e ditur nga hetimi nga ana e zjarrëfiksëve dhe policisë.

“I sigurojmë qytetarët të cilët kanë procedura të hapura civile në Gjykatën tonë se lëndët e tyre nuk janë përfshirë nga zjarri dhe nuk janë të dëmtuara andaj, edhe proceset gjyqësore do të vazhdojnë të zhvillohen në mënyrë të rregullt. Fatmirësisht, dëmet e shkaktuara janë të natyrës materiale dhe jo shumë të mëdha. Gjykata nuk do të jetë në shërbim të qytetarëve për disa orë në ditën e sotme deri në pastrimin e saj por që kërkesat urgjente do të pranohen. Gjykata do të vazhdojë punën e saj normale pas pastrimit të Gjykatës. Për këtë kërkojmë mirëkuptimin e qytetarëve”.