Dëshira për çokollatë tregon se keni mungesë të këtij minerali

Nëse nuk jeni të dashuruar me çokollatë, por kohët e fundit vëreni që hani çdo ditë, kontrolloni pasqyrën e gjakut.

Është e mundur që kjo dëshirë e shprehur tregon se keni mungesë të magnezit.

Ky mineral është i nevojshëm për disa qindra reagime biokimike në trup, duke përfshirë ato që lidhen me relaksim. Kur nuk ka mjaftueshëm në trup, njerëzit bëhen nervoz, i mundon pagjumësia dhe presioni i lartë i gjakut, kështu që trupi nuk mund të pushojë.

Kjo i bën ata të ndjehen më mirë kur hanë një çokollatë pasi ka efekt relaksues.

Por kjo kënaqësi zgjat shumë shkurt dhe, nga ana tjetër, mund të bëhet problematike, kur nevoja për këtë ëmbëlsirë bëhet e zakonshme.

Ekspertët rekomandojnë të bëni një vizitë te mjeku dhe të konsumoni çokollatë të zezë, pasi ajo përmban 70 për qind të kakaos.