Deputetët japonezë testojnë helmetat kundër tërmeteve brenda parlamentit VIDEO

Deputetët e parlamentit të Japonisë i vunë helmetat në kokë si pjesë e një ushtrimi në përgatitje për tërmet në seancën.

Ky ushtrim ishte planifikuar dhe ishte i dyti që nga miratimi i kësaj mase mbrojtëse në parlamentin e Japonisë.

Ushtrimi dhe pajisjet ishin prezantuar në vitin 2017 në Parlamentin Japonez.

Tërmetet janë një fenomen i zakonshëm në Japoni për fat të keq.

Në vitin 2011 kishte goditur Japoninë një tërmet me shkallë 9 të Richter që shkaktoi një cunami masiv që shkaktoi mbi 20 mijë viktima.

Shpërndaje