Volvo

Del koncepti i Polestar 2 nga Volvo

Polestar ka lëshuar një imazh që paraprin dizajnin e kuotës së saj të ardhshme elektrike me katër dyer përpara lirimit të tij në gjysmën e dytë të këtij viti.

Rivali i modelit Tesla 3 do të ndjekë modelin e parë të markës së performancës së Volvo, Polestar 1 me fuqi hibride, e cila do të dalë në shitje në Evropë në verën e vitit 2019.

Detajet janë të pakta, por kompania i referohet stilit të trupit të modelit si ajo e një “fastback” me katër dyer dhe deklaron se do të jetë makina e parë që do të shfaqë teknologjinë e re të ndërfaqes njerëzore të Google-it dhe versionin në Google të Google Ndihmës.

Kompania thotë se modeli i ri do të “shitet në gamën e çmimeve të modelit Tesla”, duke sugjeruar një çmim të mundshëm fillestar prej rreth 50,000 paund. Konsumatorët do të blejnë Polestar 2 në bazë të abonimit, të vendosur për të marrë formën e “një version pak më të lartë” të vetë skemës Volvo të Kujdesit Volvo.

Kompania thotë se një zbulim i plotë do të zhvillohet në javët e ardhshme, por pretendon se Polestar 2 do të prodhojë deri në 400bhp dhe do të ofrojë një varg të pretenduar prej rreth 300 miljesh.

Duke folur për Autocar në Festivalin e Goodwood të Speed ​​në vitin 2018, drejtuesi i Polestar Jonathan Goodman konfirmoi disa detaje të modelit të ri.

Duke folur për vargun e modelit të nivelit të hyrjes, ai tha: “Kjo do të përfaqësojë librin më të ulët të gamës sonë të sallës së ekspozitës dhe, për momentin, duhet të na japë sa më shumë akses në fundin e volumit të tregut EV siç kemi nevojë . ”

Polestar 2 kuptohet që lidhet ngushtë me konceptin 40.2 të Volvo të paraqitur në fillim të vitit 2017, së bashku me konceptin 40.1 i cili që atëherë është zbuluar në formën e prodhimit si SUV kompakt XC40.