Kleriku

Dega e Kishës Ortodokse Serbe dhe në emër të Malit të Zi: Gjenocidi në Srebrenicë ‘i supozuar’, shpalleni Kosovën territor të pushtuar

Kleriku i një kishe të Serbisë (KOS), i udhëhequr nga peshkopi Longina i njohur edhe si Momir Krço ka bërë thirrje që Republika e Kosovës të shpallet “territor i pushtuar”, ndërkohë që mohon gjenocidin në Srebrenicë.

Këto thirrje ai i bëri në dioqezën e quajtur ‘Novogracanicka-Midwest-Amerikane’ që njihet si dioqeza më e madhe e diasporës Svetosava në Mal të Zi.

Në Kuvendin vjetor kishtar-popullor dioqezan të mbajtur më 12 prill të këtij viti, në Omaha u miratua një rezolutë për të cilën pretendohet se përfaqëson mendimin e popullit serb në Mal të Zi për cështjen e Kosovës dhe gjenocidit në Srebrenicë.

Siç vlerësohet nga “State of affairs” – një portal që kontaminon publikun me “botën serbo-ruse” – “rezoluta është e një rëndësie të madhe, sepse jemi të bindur se ajo përfaqëson opinionin e shumicës së popullatës në gjithë Serbinë”.

Me fjalë të tjera, nëse “kohët e fundit ka pasur gjithnjë e më shumë kundërshtime se kreu i Kishës Ortodokse Serbe ishte shumë i lidhur ngushtë me autoritetet, duke u dhënë atyre mbështetje politike dhe se mesazhet e personaliteteve të kishës për çështjen e Kosovës janë shumë të buta dhe madje të paqarta”, tani kjo rezolutë është “dokumenti më i guximshëm dhe më gjithëpërfshirës i sjellë në KPS vitet e fundit”.

“Antena M” publikon pjesë nga rezokuta në ‘Svetosavë’

“Edhe pse qytetarë besnikë dhe shembullorë të SHBA-ve, ne mbetemi të palëkundur dhe besnikë në dashurinë tonë për atdheun tonë Serbinë, Republikën Srpska dhe Malin e Zi, kështu që edhe këtë vit nuk mund të mos shprehim shqetësimin tonë më të thellë për çështjen më të rëndësishme kombëtare për popullin serb – Kosovën.

“Me shqetësim dhe ankth të madh, me vite jemi dëshmitarë të shembjes së vazhdueshme të shtetësisë dhe integritetit territorial të Serbisë, e cila filloi me nënshkrimin e Marrëveshjes së Brukselit, dhe përfundoi me të ashtuquajturën Marrëveshje të Ohrit vitin e kaluar”.

“Meqenëse të 11 pikat e këtij dokumenti janë bërë të njohura për publikun, është e qartë dhe e qartë se Republika e Serbisë merr përsipër ta trajtojë të ashtuquajturën “Republikën e Kosovës” si shtet të pavarur de facto dhe de jure, prandaj është e qartë se ky dokument paraqet formën më të lartë të shkeljes së Kushtetutës së Republikës së Serbisë, Kartës së OKB-së dhe Rezolutës 1244, prandaj ne e konsiderojmë atë një akt të denjë për çdo dënim juridik dhe moral”.

“Ne besojmë se kjo “marrëveshje” franko-gjermane apo e Ohrit është absolutisht e papranueshme për KPS-në, sepse përveç arsyeve të përmendura më sipër, kërcënon interesat më jetike të KPS-së dhe të popullit të Kosovës, duke vënë në pikëpyetje statusi pasuror-juridik i faltoreve tona të lashta që ndodhen aty’.

“Ne apelojmë dhe ftojmë të gjithë përfaqësuesit e autoriteteve të Republikës së Serbisë që, në përputhje me parimet demokratike dhe vullnetin e shumicës së popullit serb, ta refuzojnë këtë “marrëveshje”, si dhe të gjitha marrëveshjet e mëparshme në të cilat kosovarët (në gjuhën e kishës u përdor termi shiptarë) morën gjithçka, serbët nuk morën asgjë, sa më shpejt të jetë e mundur dhe ta shpallin Kosovën TERRITOR TË PUSHTUAR”.

“Na shqetëson fakti që ideologjia sodomiane transgjinore dhe LGBT po futet dalëngadalë në sistemin arsimor serb nën maskën e “vlerave evropiane”, së bashku me gjuhën “e barabartë gjinore”.

“Ne gjithashtu i bëjmë thirrje administratës aktuale të SHBA që të adresojë çështje të ngutshme që ndikojnë drejtpërdrejt në cilësinë e jetës së qytetarit mesatar amerikan, të tilla si erozioni në rritje i të drejtave dhe lirive të njeriut dhe qytetarit, (jo)liria e medias dhe e shprehjes publike, shkalla e lartë e krimit, varfëria dhe inflacioni në rritje, si dhe gjendja e tmerrshme e arsimit dhe infrastrukturës, e cila gjithnjë e më shumë ngjan me atë që mund të shihet vetëm në vendet e “Botës së Tretë””.

“Për ta bërë ironinë edhe më të madhe, i njëjti Perëndim “demokratik” që mbështet regjimin sionist izraelit në sipërmarrjen e tij kriminale, po përgatit një rezolutë tjetër në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së, në të cilën ata duan të akuzojnë popullin serb për “GENOCID” të gjoja në Srebrenicë, pikërisht kështu që largoi vëmendjen e publikut botëror nga kjo masakër e palestinezëve, si dhe nga mizoritë koloniale të po atij Perëndimi, në të cilin vdiqën miliona njerëz. Shpresojmë që shumica e vendeve anëtare të OKB-së të mos bien pas këtij mashtrimi dhe të bashkohen për të mos pranuar këtë rezolutë të dëmshme”.