Daciq

Daçiqi refuzon të vaksinohet me vaksinën e BE-së: Dua atë ruse

Ivica Daçiç njihet si politikani më prorus dhe më afër Moskës në kreun më të lartë të shtetit të Serbisë. Tani ai është kryetar i Parlamentit dhe pikërisht kur BE ka bërë të ditur se do të ndihmojë Serbinë me vaksinën anti-Covid, Daçiç ka lobuar për vaksinën Sputnik V.

“Dua të vaksinohem, sipas politikës, ndoshta do të ishte Sputnik Ve ”, tha Daçiç. Ai shpjegoi se ai ishte keqkuptuar nga publiku si dikush që është kundër vaksinës dhe shtoi se ai nuk ishte “skeptik në lidhje me vaksinën, por në lidhje me shpejtësinë e përgatitjes”, tha Daçiç në televizionin publik RTS.

“Ju kujtohet gripi i derrit nga 2009. OBSH shpalli një pandemi dhe Novartis tashmë ka thënë se ka një vaksinë. Vaksina duhet të jetë efektive dhe e sigurt. Janë të nevojshme provat klinike për ta arritur këtë. Tani, me sa di unë, aktualisht ka rreth 100 vaksina në proces të testimit, “tha Daçiç, i cili shtoi se deri më tani nuk ka pasur antitrupa dhe se bëri teste për covid-19.

Ish-shefi i diplomacisë tha se “Serbia nuk është më ajo që ishte më parë, kështu që ai ka frikë nga çdo ftesë nga jashtë. Ai shtoi se qëndrimi i Shteteve të Bashkuara të Amerikës ndaj Serbisë nuk ndryshoi për mirë, jo për shkak të Shteteve të Bashkuara, por për shkak të Serbisë dhe asaj që bëri.