covid-19

Covid-19: Në ShSKUK trajtim mjekësor po marrin 49 pacientë

49 pacientë janë në trajtim mjekësor në Shërbimin Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosoës, prej tyre 23 pacientë të konfirmuar me Covid-19 pozitivë dhe 26  post-Covid.

Me oksigjeno-terapi janë 14 pacientë, kurse në Mjekimin Intensiv të Klinikës Infektive nuk ka asnjë pacient.

Raporti sipas klinikave dhe spitaleve të përgjithshme

Klinika Infektive, 11 pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 22 pacientë post-covid

Mjekimi Intensiv i Klinikës Infektive, 2 pacientë

Spitali i Prizrenit, 4 pacientë

Spitali i Pejës, 5 pacientë

Spitali i Gjakovës, 4 pacientë

Spitali i Ferizajt, 1 pacient post-covidPronari i “Zhitia Turist”, Gazmend Zhitia, ka dhënë detaje për aksidentin e njërit nga autobusët në qytetin Krushevc të Serbisë, shkruan IndeksOnline.

Sipas tij, autobusi ka rrëshqitur nga rruga për shkak të ngricave kurse bëri të ditur se disa udhëtarë kanë pasur gërvishje të lehta.