Neil Armstrong

Çizmja e Armstrong nga misioni në Hënë, shitet për 45 mijë euro

Pjesa tjetër e kësaj pale të këpucëve, është përdorur nga hulumtuesit e NASA-s, për krijimin e veshjeve për misione tjera hapësinore.

Çizmja që i përkiste Neil Armstrong, nga misioni për në udhëtimin e parë në Hënë, është shitur në ankand prej 45 mijë eurove.

Veshja Apollo A7L nuk ka qenë kurrë në udhëtimin lunar, por ka shërbyer si rezervë, si dhe është përdorur në misione tjera.

Në pjesën e brendshme e ka të shënuar mbiemrin e astronautit, ndërsa poshtë shkronjën R, që tregon se duhet veshur në këmbën e djathtë.

Pjesa tjetër e kësaj pale të këpucëve, është përdorur nga hulumtuesit e NASA-s, për krijimin e veshjeve për misione tjera hapësinore.

Bashkë me çizmen, është shitur edhe një kostum astronautësh sovjetik, një letër e nënshkruar nga Armastrong, si dhe një manual i inxhinierëve të Apollo 11.