Karriera

Cili është ministri kosovar që ka punuar bukëpjekës (FOTO)

Puna është njëra ndër gjërat më të rëndësishmë në jetë, në të cilën njeriu krijon miq, përjeton momente të ndryshme, merr eksperienca nga më të ndryshmet duke u përgaditur për jetë.

Ka shumë njerëz të suksesshëm që kanë punuar punë të ndryshme, por pastaj kanë arritur suksese politike, sportive dhe arritje të tjera varësisht nga profesioni.

I ngjajshëm duket të jetë, Valdrin Lluka – ministër i Zhvillimit Ekonomik në Kosovë. I cili para 16 viteve ka punuar si bukëpjekës, raporton Ballkani.info.

Në një postim në Facebook, Lluka ka shkruar se puna fillestare nuk është asgjë për të definuar karrierën e një njeriu.

Ai këtë postim e ka bërë në rastin e ditëlindjes së tij.

Postimi i plotë:

Përshendetje miq të dashur,

Dje e kisha ditëlindjen dhe, nëse për asgjë tjetër, reflektoj në vitet e shkuara për të kujtuar momentet e ndryshme që jeta na drejton të gjithëve. I gëzohem ditëlindjes si festë e jetës dhe shëndetit dhe lutem për të gjithë ata që kanë sfida në këtë drejtim.

Sa isha duke shikuar disa foto, hasa në punët e ndryshme që i kam bërë në jetë dhe fokus të veçantë kishin ato punë që ishin të vështira por me mësime të fuqishme. Para rreth 16 viteve, kam punuar në furrë të bukës. Dita tipike e punës ka qenë nga ora 19:00 deri në 4:00 mëngjes, çdo ditë të javës, pa e pasur lluksin e kohës së pushimit për shkak të llojit të produktit (bukës) që nuk pret për pushime.

Arsyeja pse po e përmendi këtë punë ka të bëj kryesisht me atë që duhet të jemi optimist me jetën, të punojmë në çdo moment me vullnet dhe dëshirë se puna dhe vetëm puna, sjellë një të ardhme më të mirë për ne. Pra përmes këtij postimi, kam dëshirë t’i motivoj të rinjtë tanë se karriera nuk fillon vetëm me punë në zyrë. Ka të tillë me fat, por jo të gjithë kan fat të tillë. 

Në fakt, unë besoj që një punë e zanatit dhe mundit, të mëson më shumë në jetë. Të jep njohuri mbi qështjet parimore dhe njerëzore më shumë se çdo punë tjetër. Prandaj ndihuni krenarë nëse jeni në fillim të karrierës dhe bëni punë të tilla, sepse, nga puna juaj e tillë, dikush është i kënaqur, gëzuar dhe i lumtur.

Urime festat e fundvitit dhe ju dëshiroj një vit të mbarë dhe me shëndet!