Cila është pozita më e mirë e gjumit për femrat?

Nëse zgjoheni të lodhur nga gjumi kjo do të thotë se pozita juaj e gjumit ka qenë e parehatshme. Andaj, mësoni se cilat pozita të gjumit janë më të përshtatshme për të fjetur.

Më e mira: Në shpinë

Gjëja e parë pozitive është se eviton dhimbjen e qafës dhe shpinës, ngase mbanë në mënyrë të drejtë shpinën, qafën dhe kokën dhe gjithashtu redukton refluksin e thartirës duke e mbajtur kokën mbi barkun tuaj. Gjithashtu mbron edhe fytyrën tuaj pasiqë nuk prekët në jastëk. Problemi i vetëm i kësaj pozite është gërhitja, por nëse e keni këtë problem duhet të gjeni jastëkun e duhur, transmeton lajmi.net

Pozita e fetusit:

Pozita e fetusit është shumë e keqe për stomakun. Rritë dhimbjen e gjunjëve dhe gjithashtu bën që shpina dhe qafa juaj të mbahen në pozitë jo natyrale. Kufizon frymëmarrjen dhe është e keqe për zemren. Megjithatë, gjatë shtatzënisë konsiderohet pozitë e mirë e gjumit.

Fjetja në stomak: 

Arsyeja e parë është sepse nuk mund të mbani shpinen në pozicion neutral. Gjithashtu mund të çojë në dhimbje të muskujve dhe të kokës për shkak të presionit. Nëse ju e praktikoni këtë pozicion që është më i keqi nga të gjithë, atëherë duhet të keni jastëk shumë të hollë ose fare pa të.

Fjetja në krahë:

Kjo pozitë është e keqe për fytyrën dhe për gjoksin e zemrën. Nëse ju flini në këtë pozicion atëherë është e rëndësishme të gjeni jastëkun e përshtatshëm që mban kokën në nivel të krahut. Redukton gërhitjen dhe gjithashtu refluksin e thartirës. Është shumë e dobishme gjatë shtatzënisë dhe për qarkullimin e gjakut.