Çiftet e varfra mund ta shpëtojnë lidhjen duke e injoruar njëri-tjetrin

Hulumtimet e reja tani thonë se duke e injoruar partnerin, ju faktikisht mund ta shpëtoni lidhjen.

Po pra, thjesht duke e injoruar njëri-tjetrin në vend se të fjaloseni, ju mund ta shpëtoni lidhjen. Eh, kujt mund t’ia merrte mendja.

Ndonëse më parë injorimi është ndërlidhur me intimitet më të vogël dhe shëndet më të dobët, tani, ky studim, i cili është i pari i llojit të vet, thotë se faktikisht injorimi mund të funksionojë për ta shpëtuar lidhjen – por kjo varet vetëm nga ajo se sa fitoni para.

P.sh. injorimi i kërkesave të bashkëshortit/bashkëshortes mund të jetë politika e mirë vetëm për ata që kanë pak të ardhura.

Pra, te çiftet që kanë të ardhura më të mëdha, injorimi vetëm sa mund t’jua shkatërrojë krejtësisht lidhjen.