Çeku thotë se listat e veteranëve u frynë në terren

Ish-komandanti i Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së, Agim Çeku pajtohet se listat e veteranëve janë të fryra.

Ai në Rubikon të KTV-së ka thënë se kjo u bë në terren.

“Numri ka dalë më i madh. Mua po më duket se nuk ka qenë ky numër, por hajde ta hetojmë, sepse këto [fryrje] nuk i ka bërë Komisioni, por janë bërë në terren”, tha Çeku.
Sipas tij, Qeveria e Kosovës e nxitoi punën e Komisionit duke kërkuar që brenda një jave ta përfundojnë punën dhe t’i dorëzojnë listat.

“Më 13 maj 2016, Qeveria ka marrë vendim që në afat prej një jave të përfundojë punon dhe të sjellë listat. U kam thënë sillni listat, dhe secili përgjegjës për zonën e vet, e kemi pas për detyrë t’i sjellim listat me të gjitha të dhënat, edhe të bashkëngjisim një deklaratë ku thotë, ‘unë, me përgjegjësi morale, juridike e komanduese, deklaroj se këta janë veteranët e zonës x’”, u shpreh ish-komandanti i Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së, Agim Çeku.

“Kur i kemi mbledhur listat, na kanë dalë 46 mijë e 230 veteranë. Unë nuk di pse tash po thonë që janë 60.000 e s’di sa, raporti zyrtar që unë e kam nënshkruar ka qenë 46 mijë e 230 ushtarë”, deklaroi Çeku.

“Ne e kemi kuptuar në Komision një ditë para se ta dorëzojmë në Qeveri, është edhe në procesverbal, se na ka dal numri më i madh se që kemi pritur, por s’kemi çka të bëjmë, duhet t’i dorëzojmë deri më datën 20 maj, 2016”.

“Ekziston materiali dhe e ka prezantuar prokurori, Qeveria e aprovon pa asnjë votë kundër, pra, qeveria e Kosovës, si organ ekzekutiv në vend, është pajtuar që në luftën e UÇK-së kanë qenë 46 mijë e 230 veteranë, Qeveria e Isa Mustafës. Aty përfundon puna e komisionit, më 20 maj 2016”, u shpreh Çeku, ndaj të cilit ka aktakuzë për fryrjen e listave.

Çeku ka thënë se nëse qeveria e Kosovës nuk do ta votonte, do thoshte që numri është i madh, atëherë çështja do të kthehej dhe Komisioni do të fillonte punën nga e para.