Shefi i diplomacisë

Cakaj takon Borellin: Liberalizimi i vizave për Kosovën duhet të ndodhë

Ministri i Jashtëm i Shqipërisë, Gent Cakaj ka bërë të ditur se është takuar me Përfaqësuesin e Lartë për Politikë të Jashtme të BE-së, Joseph Borell.

Cakaj ka shkruar në facebook se në takim është diskutuar për rëndësinë e vazhdimit të procesit të zgjërimit të BE-së dhe hapjen e negociatave.

”Në Bratislavë zhvilluam edhe një takim me përfaqësuesin e lartë për politikën e jashtme të BE-së, Josep Borrell !

Në takim diskutuam për rëndësinë e vazhdimit të procesit të zgjerimit të BE-së në Ballkanin Perëndimor dhe domosdoshmërinë e çeljes së negociatave për anëtarësim me Shqipërinë sa më parë! Po ashtu, biseduam hollësisht mbi prioritetet e Kryesisë Shqiptare të OSBE-së dhe veprimet e përbashkëta në shërbim të stabilitetit dhe sigurisë në Evropë!

Theksuam rëndësinë e jashtëzakonshme për liberalizimin e vizave me Republikën e Kosovës një orë e më parë !”