Britanikët paralajmërojnë se ky dimër do të jetë më i rëndi

Dimri i këtij viti ka gjasa të jetë më i vështirë se sa ai paraprak kanë thënë zyrtarë të Shërbimit Shëndetësor në Britani të Madhe përmes një raporti.

Sipas Shërbimit Shëndetësor thuhet se gjatë vitit të kaluar kanë bërë përpjekje të jashtëzakonshme për të ruajtur kujdesin për pacientët përkundër kërkesës së shumtë të qytetarëve britanikë, njofton Klan Kosova.

Por, ajo tha se, megjithatë, për shumë pacientë cilësia e kujdesit nuk përmbushet nga ajo që pritet nga shërbimi shëndetësor.

Dhe njeriu që përfaqëson shërbimin shëndetësor akut, ambulancën, shërbimet e komunitetit dhe të shëndetit mendor, paralajmëroi sfidat që ky dimër ka të ngjarë të jetë edhe më i rëndë se sa ai i vitit të kaluar, njofton Klan Kosova.

Raporti i shërbyesve spitalor bazohet në të dhënat e publikuara kombëtare dhe pikëpamjet e udhëheqësve të besimit.

Ai sugjeron faktorët që nënkuptojnë se kjo dimër mund të jetë edhe më e keqe të përfshijë një përshpejtim të vazhdueshëm të kërkesës për kujdes, e cila ka qenë dukshëm më e madhe se vlerësimet e planifikimit.