Mostar

Boshnjakët shënojnë përvjetorin e shkatërrimit të Urës së Mostarit

Pavarësisht ndarjeve politike apo problemeve ekonomike në Bosnjë e Hercegovinë, shkatërrimi i Urës së Vjetër në Mostar ende ngjall kujtime të trishta çdo vit në fillim të nëntorit. Ura e Mostarit, ose Ura e Vjetër, është strukturë e çmuar e Ballkanit dhe Bosnjë e Hercegovinës, i rrënjosur në zemrat e banorëve vendas dhe vizitorëve me pamjen mahnitëse historike dhe lumin Neretva nën të.