Prodhuesi gjerman

BMW planifikon 12 modele makinash të gjitha elektrike në Kinë

Prodhuesi gjerman i makinave BMW është “optimist” në lidhje me perspektivat e tij, ndërsa tregu kinez i makinave po zgjerohet dhe bëhet gjithnjë elektrik.

Duke folur në fillim të ekspozitës ndërkombëtare Auto Shanghai të hënën, shefi i firmës në Kinë, Jochen Goller tha se klasa e mesme dhe grupet e mundshme të klientëve po rriteshin “vazhdimisht”.

Sidoqoftë, zhvillimi i saktë i tregut më të madh të makinave në botë është i vështirë të parashikohet këtë vit, tha ai, sepse kjo gjithashtu varet nga rritja ekonomike.

Ekspertët parashikojnë që tregu i makinave pritet të rritet me të paktën 6 për qind në Kinë.

Pas një rikuperimi të fortë në Kinë pas krizës së coronavirusit, BMW po e merr veten mjaft mirë në Kinë, dhe numri i shitjeve po rritet.

Për t’i shërbyer kërkesës në rritje për automjete elektrike në Kinë, Goller tha se BMW do të nisë 12 makina të gjitha elektrike deri në vitin 2023.

Deri në vitin 2025, një e katërta e makinave të shitura në Kinë duhet të jenë elektrike.