Kompania

BMW nën hetime për falsifikim të numrit të shitjeve

Komisioni i Sigurimeve dhe Shkëmbimit i SHBA-së ka filluar një hetim kundër prodhuesit gjerman të veturave, BMW.

Hetimi është nisur për praktikat e paqarta të shitjeve që fryjnë numrin e makinave të shitura, raportojnë mediat amerikane.

Sipas Wall Street Journal, Komisioni i Sigurimeve dhe Shkëmbimit kontrollon praktikat tregtare të BMW-së në SHBA për të përcaktuar nëse kompania, me ndihmën e tregtarëve të autorizuar, është duke u përpjekur të “zbukurojë” të dhënat për numrin e makinave të shitura.

Rregullatorët amerikanë dyshojnë se BMW ka ‘fryrë’ të dhënat e shitjeve me ndihmën e tregtarëve, me shitësit ndonjëherë blerjen e automjeteve nga aksionet e tyre dhe përdorimin e tyre me qira.

Prodhuesit shpesh u ofrojnë shpërblime për praktika të tilla, me qëllim që të përmirësojnë numrin e makinave të shitura, shkruan Business Journal.