BIK-u është gati për të mbajtur zgjedhjet – 30 votues dhe garë e ashpër

Kujtojmë se në garë për myftiun e BIK-un janë dy kandidatë, Naim Tërnava dhe anëtari i saj, Reshat Mexhiti.

Për të dy këta kandidatë do të votojë trupi zgjedhor, i cili përbëhet nga 28 delegatë të Kuvendit, 28 kryetarët e Këshillave të Bashkësisë Islame të Kosovës në 28 komuna, si dhe një përfaqësues nga Medreseja dhe një nga Fakulteti i Shkencave Islame.