Peticioni

BIK: Nuk biem pre e asnjë presioni në lidhje me rikthimin e Shefqet Krasniqit si imam

Sot ka filluar një peticion online për rikthimin e Shefqet Krasniqit si imam në Xhaminë e Madhe.

Imami Shefqet Krasniqi ishte shkarkuar nga detyra pas arrestimit në shtator të vitit 2014 me akuza; shtytje për terrorizëm, nxitje të urrejtjes dhe shmangie nga tatimi.

Gjykata Themelore Prishtinë kishte liruar nga të gjitha akuzat ish-imamin, Shefqet Krasniqi aktualisht profesor në Fakultetin e Studimeve Islame(FSI).

Ballkani.info ka kontaktuar me një zyrtar për media në Bashkësinë Islame të Kosovës (BIK) i cili tha se Krasniqi është i sistemuar si profesor në Fakultetin e Studimeve Islame(FSI).

“Imami Shefqet Krasniqi është i sistemuar si profesor në FSI, ne kemi vendosur për këtë”, tha zyrtari i BIK-ut.

Në pyetjen rreth nisjes së peticionit dhe mundësisë për presion nga anëtarët e komunitetit mysliman për rikthimin e Shefqet Krasniqit në detyrën e imamit në Xhaminë e Madhe; BIK tha se nuk bie në presion të asnjë grupi.

“Bashkësia Islame nuk bie në presion të asnjë grupi, nuk mendojmë të bëjmë ndryshime”, përfundoi zyrtari i BIK-ut.

Bashkësia Islame e Kosovës(BIK), tashmë së fundi ka mbajtur zgjedhjet e brendshme ku u votua për vazhdimin edhe të një mandati myftiut, Naim Ternava. /Ballkani.info/