BE e detyron Serbinë t’ia rikthejë vizat Iranit, ia kishte hequr pse s’e njeh Kosovën

Qeveria e Serbisë ka ndërprerë heqjen e vizave për qytetarët e Iranit.

Këtë e ka bërë pas presioneve dhe kritikave të shumta nga Bashkimi Evropian. Vendimi për ndërprerje është marrë më 8 tetor.

Irani është njëri nga disa vendet islamike që nuk e ka njohur pavarësinë e Kosovës. Për këtë arsye këtij vendi, në gushtin vitit 2017 iu kishte hequr regjimi i vizave me Serbinë, përcjell gazeta “blic” e Beogradit.

Qëkur ishin hequr vizat, shumë iranianë përmes Serbisë kishin ikur në vendet perëndimore.

Këshilli i Evropës para disa muajve kishte thënë se Serbia duhet ta respektojë politikën e vizave sipas asaj të Bashkimit Evropian.