Avokati Berisha jep shembuj të vrasjes së hajnave në vetëmbrojtje (VIDEO)

Nëse një hajdut hynë me dhunë në shtëpi dhe mbetet i vrarë nga pronari i shtëpisë atëherë, vrasja e tij mund të konsiderohet legjitime.

Përmes një video në profilin e tij në Facebook avokati, Besnik Berisha ka treguar dy raste që kanë ndodhur në Shtetet e Bashkuara të Amerikës (ShBA), të cilat janë konsideruar si legjitime kur hajnat janë vrarë gjatë sulmit të tyre.

Në dy raste të ndara ku një nënë me foshnjën e saj ishte përballur me një hajn, të cilin e kishte lënë të vdekur dhe rasti tjetër kur një inxhinier në pension kishte vrarë dy hajnat të cilët i kishte vërejtur tek shtëpia e fqinjit të tij.

Në video shihet nëna duke thirrur policinë dhe pasi që stacioni policor gjendet larg vendit ku është ajo me foshnjën e saj, përgjigja të cilën mori nëna nga policia ishte: “Bëj çfarë do që duhet të mbrosh vetën dhe foshnjën tënde”.

“Për ata qe akoma kane dilema se si trajtohen ne bote rastet e hyrjes me dhune ne shtëpi te dikujt, po e ndaje me ju një video qe pasqyron dy ngjarje te vërteta ne Amerikë. Ne ngjarjen e pare protagoniste është një grua/nene me foshnjën e saj, e cila me t’u përball me dy sulmues/hajna, njeri i moshës 24 vjeçare, thërret linjën emergjente 911, i njofton për situatën dhe kërkon ndihme, duke ua sqaruar se ne shtëpi është vetëm me foshnjën e saj dhe ka frike se do e pësojnë ndonjë te keqe”, ka sqaruar Berisha.

https://www.youtube.com/watch?v=cw4B_XbW7ds&feature=share&fbclid=IwAR1AYb3HL5tDGQX_ImR9mgZM-qJY9fbdSKbq56aZGTPVsO-5lxdddtibSJc