vozitje

Autopiloti i fundit nga Tesla, sistemi më i përafërt me mundësin e vetë vozitjes (Foto)

Tani sistemi e di me saktësi, se ku mund të vozitë vet

Përditësimi fundit i softuerit nga Tesla, ka paralajmëruar kur duhet të ndalohet Autopiloti dhe shoferi të merr në duar timonin, gjë që tani e ka ndryshuar, për ta tejkaluar këtë problem, transmeton Telegrafi.

Tani softueri me versionin 9.0 e ka një mundësi edhe më të këndshme, pasi jo vetëm që vozitet vep, por mundëson që në ekran shoferi të luajë një video-lojë.

Përditësimi që iu është bërë pronarëve të Tesla Model 3, fillimisht ka shfaqur formën se si luhet kjo lojë, në mënyrë që të jenë sa më të sigurt, teksa vetura e tyre lëvizë vet.

Në të njëjtën kohë, 9.0 e ka edhe mundësinë e ‘njoftimit për pengesa’, si dhe sinjalizimin kur nisë të rrisë shpejtësinë për të tejkaluar vet.

Kjo po konsiderohet si një hap përpara në botën e auto pilotimit, pasi në këtë formë, sistemi e di mirë se ku mund të aplikojë vozitjen autonome. /Telegrafi/