Meta

Asistenti i ri i inteligjencës artificiale të Meta-s është trajnuar në postimet publike në Facebook dhe Instagram

Meta Platforms përdori postimet publike në Facebook dhe Instagram për të trajnuar pjesë të asistentit të saj të ri virtual Meta AI, por përjashtoi postimet private të ndara vetëm me familjen dhe miqtë në një përpjekje për të respektuar privatësinë e konsumatorëve, deklaroi për Reuters në një intervistë drejtuesi kryesor i politikave të kompanisë.

Meta gjithashtu nuk përdori biseda private në shërbimet e saj të mesazheve si të dhëna trajnimi për modelin dhe ndërmori hapa për të filtruar detajet private nga grupet e të dhënave publike të përdorura për trajnim, tha presidenti i Meta për Çështje Globale, Nick Clegg, duke folur në konferencën vjetore Connect të kompanisë këtë javë.

“Ne jemi përpjekur të përjashtojmë grupet e të dhënave që kanë një mbizotërim të madh të informacionit personal”, shtoi Clegg, duke shtuar se “shumica dërrmuese” e të dhënave të përdorura nga Meta për trajnime ishin në dispozicion të publikut, përcjell Telegrafi.

Ai përmendi LinkedIn si një shembull të një faqe interneti, përmbajtja e së cilës Meta zgjodhi qëllimisht të mos e përdorte për shkak të shqetësimeve të privatësisë.

Komentet e Clegg vijnë pasi kompanitë e teknologjisë duke përfshirë Meta, OpenAI dhe Google janë kritikuar për përdorimin e informacionit të fshirë nga interneti pa leje për të trajnuar modelet e tyre të AI, të cilat thithin sasi masive të dhënash për të përmbledhur informacionin dhe për të gjeneruar imazhe.

Kompanitë po peshojnë se si të trajtojnë materialet private ose me të drejta të autorit të grumbulluara në atë proces që sistemet e tyre të inteligjencës artificiale mund të riprodhojnë, ndërkohë që përballen me padi nga autorët që i akuzojnë ata për shkelje të të drejtave të autorit.

Meta AI ishte produkti më i rëndësishëm në mesin e mjeteve të para të AI të kompanisë që përballen me konsumatorin, të zbuluar nga drejtori ekzekutiv Mark Zuckerberg të mërkurën në konferencën vjetore të produkteve të Meta, Connect. Ngjarja e këtij viti u dominua nga bisedat për inteligjencën artificiale, ndryshe nga konferencat e kaluara të cilat u fokusuan në realitetin e shtuar dhe virtual.