Vendi helvetik

Arsyet pse lopa konsiderohet ikonë e Zvicrës

Kudo që të shkoni në Zvicër, lopa e kudogjendur mund të shihet në një kullosë idilike, si një suvenir prej druri, ose të luante në një reklamë. Kafsha e preferuar dhe ambasadori jashtë shtetit është lopa, një simbol i Zvicrës.

Nëse pyesni një zviceran se çfarë kafshe shoqërojnë me Zvicrën, lopa ka të ngjarë të jetë ndër përgjigjet kryesore.

Pavarësisht nëse fitoni jetesën prej tyre ose thjesht i shihni në rrugën tuaj për të punuar, lopët i përkasin jetës së përditshme në Zvicër. Ato janë gjithashtu një pjesë themelore e trashëgimisë së vendit për arsye historike, ekonomike dhe sentimentale.

Photo by: Theo Leconte @theoo