Arma sekrete e Putinit, e cila u pa në qiellin e Rusisë

Një zjarr i gjelbër misterioz që shihet me ngjyra të ndezura mbi “qytetin shkencor” të teknologjisë së lartë të Rusisë ka konfuzuar shkencëtarët.

Drita e ndritshme dhe bishti i armës ishte vërejtur nga shoferët e tronditur pranë qytetit kërkimor Akademgorodok, në buzë të kryeqytetit rajonal Novosibirsk në jug të Siberisë.

Institutet kërkimore në këtë zonë e kanë quajtur atë si “armë sekrete” të prodhuar nga Vladimir Putin.

Imazhet u kapën nga dëshmitarët në mëngjesin e hershëm të së martës dhe kanë nxitur një sërë shpjegimesh.

Udhëheqësit lokal rus e përshkruan atë si një meteor, por pranuan se astronomët ishin ‘disi të hutuar’ nga ajo çfarë kanë parë.