Ardita Sinani

Ardita Sinanin zgjidhet kryetare e Komunës se Preshevës

Pas  mbylljes së punimeve të seancës konstituive, si dhe të zgjedhjes së organeve të Legjislaturës pas një pauze të shkurtër u ftua edhe  seanca  e rregullt e Kuvendit Komunal me dy pika te rendit te ditës, zgjedhjes së kryetarit dhe të organeve  të komunës se Preshevës  me këto dy pika te rendit të ditës :

1. Shqyrtimi dhe miratimi i propozimit për Kryetar , zëvendës kryetar dhe anëtareve të këshillit komunal,

2.Nderprerja e mandatit te kryetarit dhe sekretarit te organit të përkohshëm.

Pas aprovimit të rendit të ditës kryetari i Kuvendit Komunal, Sami Salihu  lexoi biografinë e kandidates për Kryetar të Komunës se Preshevës Ardita Sinanit.

Edhe në ketë pike të rendit pati diskutime të shumta duke drejtuar edhe etiketime dhe fyerje të ndryshme ndaj znj Sinani, z.Mustafa si dhe ndaj z.Salihu.

Kandidati për kryetar të komunës znj. Ardira Sinani propozoi për zëvendëskryetar Ragmi Mustafa, si dhe 7 anëtaret e këshillit komunal,  organe  këto të qeverisjes së znj. Sinani.

Me 22 vota PRO  znj. Ardita Sinani zgjidhet kryetare e Komunës së Preshevës , ndërsa kundër ishin 9 vota.

Për zëvendës kryetar të komunës me 23 vota PRO dhe 10  kundër zgjidhet ndihmës kryetar z.Ragmi Mustafa, ndërsa për  anëtarët të këshillit komunal u votuan :

Selman Sadiku

Rinor Dalipi

Sara Mustafa

Erxhan Ramadani

Latif Afizi

Suejb Musliji

Jashar Sahiti