Apple

Apple dhe Meta kanë diskutuar për partneritet?

Meta Platforms ka diskutuar integrimin e modelit të tij gjenerues të AI në sistemin AI të njoftuar së fundmi të Apple për iPhone, raportoi Wall Street Journal të dielën.

Lëvizja vjen pasi Apple planifikon të shtojë teknologji nga kompani të tjera të AI në pajisjet e saj mes raporteve se po diskutonte një lidhje të mundshme me partnerin afatgjatë të kërkimit, Google, Alphabet, shkruajnë mediat e huaja, përcjell Telegrafi.

Prodhuesi i iPhone pritet gjithashtu të diskutojë partneritetet me kompani të tjera të AI në rajone të ndryshme si Kina.

Diskutimet nuk janë finalizuar dhe mund të dështojnë, raportoi Journal, duke shtuar se marrëveshjet me Apple do të ndihmonin kompanitë e AI për të marrë një shpërndarje më të gjerë të produkteve të tyre.

Apple njoftoi strategjinë e shumëpritur të AI këtë muaj, duke thënë se do të integrojë teknologjinë e re Apple Intelligence në grupin e saj të aplikacioneve, duke përfshirë Siri.