Barnatoret

Anulohet orari i barnatoreve në Prishtinë, s’do të ketë më kufizime

Kuvendi Komunal i Prishtinës ka votuar pr anulimin e rregullore që parashihte kufizimit e orarit të barnatoreve të kryeqytetit.

Këtë e ka bërë të ditur shefi i Grupit të Asamblistëve të PDK-së , Leutrim Retkoceri, i cili ka thënë se shkaku i këtij kufizimi qytetarët kanë pasur shumë ankesa.

“Të nderuar qytetarë të Prishtinës, duke marr parasysh ankesat e shumta të qytetarëve lidhur me kufizimin e orarit të punës së barnatoreve në Kryeqytet, sot Kuvendi i Prishtinës me propozim të Grupit të PDK-së anuloj “Propozim Ndryshimin e Rregullores” e cila kishte sjellë këtë kufizim.

Pacientët e kryeqytetit në vitin e fundit hasën në shumë vështirësi në furnizim me barëra gjatë kujdestarisë, posaçërisht në situata emergjente dhe për pasojë ishin detyruar që të furnizohen me këto barëra nga barnatoret në komunën e Fushës Kosovës apo Graçanicës. Pas anulimit që u bë, PDK Prishtinë kërkon që kjo rregullore të kthehet në debat publik dhe vendimarrja lidhur me këtë çështje të kthehet tek qytetarët, ka shkruar Retkoceri në Facebook.