Ambasadori italian: Kosova duhet të tërheqë vendimin mbi taksën

Ambasadori italian në Serbi, Carlo Lo Cascio ka deklaruar se Kosova duhet të tërheqë taksën doganore të vendosur për mallrat nga Serbia dhe Bosnja dhe Hercegovina.

“Bashkimi Evropian ka një qëndrim të qartë kur është në pyetje një çështje e kësaj nartyre dhe mesazhi zyrtar i Brukselit është edhe pozicioni ynë dhe ne besojmë se këto masa duhet të tërhiqen”, tha ai

Qeveria e Kosovës javën e shkuar kishte marrë vendimin për taksën prej 10 për qind ndaj produkteve serbedhe atyre nga Bosnja.