Aksioni në veri

Aksioni në veri ende duke vazhduar, Elshani jep detaje

Zëvendësdrejtori i policisë në Mitrovicën e Veriut, Veton Elshani, ka dhënë detaje lidhur me aksionin e policisë së Kosovës në veri të vendit.

Si rezultat i këtij aksioni i cili është duke u zhvilluar ende, janë mbyllur gjashtë njësi të “Bankës Postare Kursimore”, në veri.

Në një linjë direkte në emisionin “Five”, në TV Dukagjini, Elshani ka thënë se më vonë do të dihet se a do të mbyllen këto biznese apo si do të procesohet tutje.

Situatën në veri, Elshani e përshkruan si të qetë.

“Ne kemi pranuar informacione të ndryshme për veprimtari të mundshme kriminale në veri të vendit. Kemi pranuar informacione për disa biznese që nuk janë duke iu përshtatur ligjeve të Kosovës… dhe me urdhër të prokurorit kemi ndërhyrë në disa lokacione në veri të vendit. Me vete kemi pasur edhe ATK-në në mënyrë që këto biznese të shikohen në aspektin ligjor se a janë të regjistruara apo jo. Jemi ende në veri të vendit nëpër këto biznese dhe do të shohim më vonë se a do të mbyllen apo si do të veprohet më tutje. Kur të largohemi nga aty do të kemi më shumë informacione… varet nga të gjeturat që do t’i bëjmë atje. Situata në veri është e qetë, policët kanë marrë masat e nevojshme që ne t’i kryejmë punët tona të papenguar, nuk ka ndonjë problem”, u shpreh ai.