pastrimi

Aksioni i pastrimit vazhdon në Ferizaj dhe Vushtrri

Në kuadër të Fushatës “Ta Pastrojmë Kosovën”, Let’s Do It do të organizojë sot aksion pastrimi në Komunën e Ferizajt dhe në Komunën e Vushtrrisë.

Aksioni fillon në ora 11:00, ndërsa mbahet në magjistrale afër Mileniumit, ku do të pastrohet një deponi ilegale. Përveç vullnetarëve të Let’s Do It, në aksion marrin pjesë edhe pjesëtarë të KFOR-it amerikan, Kompania “Eskavatori”, Kompania “Pastërtia”.

Aksioni në Ferizaj do të vazhdojë në ora 11:30 ku do të ketë pastrim nga rrethi deri te varrezat e dëshmorëve, ku priten të bashkohen edhe vullnetarë dhe nxënës të shumtë.

Po ashtu, aksion pastrimi do të ketë edhe në Komunën e Vushtrrisë.

Në ora 11:00 atje do të nisin punimet për pastrimin e deponisë në Banjskë/Pasomë në komunën e Vushtrrisë, e cila është ndër deponitë më të mëdha në Kosovë, e cila njëkohësisht është e fundit e këtij vëllimi.

Punimet do të zhvillohen me makineri shumë të rëndë, 5 buldozerë e 4 kamionë.