ekipi

Ahmeti pas takimit të ekipit negociator: Deri më 15 janar procedojmë draft ligjin në Qeveri

Pas mbledhjes së parë të delegacionit shtetëror për dialogun me Serbinë, u bë e ditur se dy bashkëdrejtuesit e ekipit, Fatmir Limaj dhe Shpend Ahmeti do të kryesojnë me rend këso takime në të ardhmen.

Ahmeti para gazetarëve shpalosi edhe detaje të tjera rreth organizimit të punës, ndër tjerash se deri më 15 janar duhet të procedohet draft ligji për dialogun në qeveri.“U dakorduam qe një herë unë një herë Limaj t’i kryesojmë takimet. U darkoduam që deri me 15 janar të procedojmë draft ligjin në qeverinë e Kosovës. Brenda 30 ditë delegacioni duhet të përfaqësojë dialogun me Serbinë. Pesë anëtar do të punojnë në platformë. Kjo platformë ashtu si e dini i përcakton parimet, përfshi këtu njohjen r pavarësisë së Kosovës nga ana e Serbisë. Diskutuam në lidhje me buxhetin fillestar, po ashtu edhe takimet, u dakoruduam që të kemi takim me kryetarin e kuvendit, kryeministrin. Që të marrim përgjegjësitë dhe dokumentacionit. Kryesorja për neve është procedimi i draft-ligjit”, tha Ahmeti, përcjell KosovaPress.

I pyetur se si do të mund të bindin përfaqësuesit e dy partive të tjera, për të marrë pjesë në këtë proces, ai tha se ata duhet ta ndien vetën të përgjegjshëm për një gjë të tillë.

I pari i Prishtinës po ashtu u pyet si mund të jetë edhe kryetar komune edhe udhëheqës dialogu, mirëpo ai zgjodhi që ta anashkalojë këtë pyetje, , duke thënë se për një gjë të tillë do të përgjigjet në konferencat e komunës.