Seanca plenare

Ademi: Jemi duke i shkatërruar rastet e rënda sociale

Gjatë debatit parlamentar për shtesat e fëmijëve, deputeti Danush Ademi, ka kritikuar ashpër Ministrin e Punës dhe Mirëqenies Sociale.

Sipas tij, duhet të zbuten kriteret për asistencë sociale, ku siç tha ai një fëmijë pa marrë parasysh gjendjes financiare, sapo të bëjë pesë vjet, ua ndërprenë asistencën sociale.

“Një vlerë që e marrin  70 euro  apo 50 euro në muaj, kategoritë e rënda  sociale janë të barabarta me një pagë mesatare që e kemi ne si deputet po thuajse 2000 euro. Ata me padurim e presin atë pagë, sepse me 100 euro presin ta kalojnë një muaj, kurse ne si deputet nuk jemi në gjendje t’i zbusim kriteret që ato familje së paku, deri 15 apo 16 vjet që t’i gëzojnë kategoria e asistencës sociale, rastet e randa sociale. Unë asnjëherë nuk muj me kuptu meqenëse është edhe këtu ministri dallimin mes fëmijët 5 vjet dhe atij 5 vjet e një ditë… kjo do të thotë që kategoritë e randa jemi tu i shkatërru”, tha Ademi.

Sipas Ademit kjo kategori, po nënçmohet nga institucionet e vendit.

Ajo shtoi se fëmijët e kësaj kategorie duhet të marrin asistencë sociale deri në 16 vjet. /KosovaPress/