'Syri i Popullit'

Adem Grabovci jep dëshmi për rastin “Syri i Popullit”

Pas Ramë Marajt si dëshmitar në rastin e “Syrit të Popullit”, dëshminë e tij është duke e dhënë Adem Grabovci.

I pyetur nga prokurori i rastit Sylë Hoxha se a e njihni Murat Jasharin, Grabovci tha se “Murat Jasharin e njoh prej kohës sa kam jetuar në Zvicër. Murat Jashari ka qenë aktivistë. Pas luftës nuk jam takuar nuk jam i sigurt. Sikur të kishte kërkuar takim do ta pritja në takim”, ka thënë ai, raporton KTV.

Grabovci ka thënë se për Syrin e Popullit ka dëgjuar vetëm nga mediat.

Në pyetjen se pse mendon se ka qenë i përfshirë në listën për ekzekutim, Grabovci ka thënë “E di që në listën e UDB kam qenë ama një shqiptari asnjëherë nuk i kam bë keq. Pse jam në atë listë edhe për mua është në pikëpyetje dhe pikëquditëse, pasi kur kam pasur mundësi të gjithëve u kam ndihmuar”.

I akuzuari Sadri Ramabaja, tutje e ka pyetur Grabovcin se pse ai është aty i pranishëm.

“Për juve kam konsideratë. Askush nuk mund të na mohojë meritat tona por, pse je këtu unë nuk jam kompetent për të vlerësuar”, i është përgjigjur Grabovci.

Në pyetjen e avokates së Murat Jasharit, se a jeni ndier i kërcënuar dhe i dëmtuar pasi jeni gjendur në listën, Grabovci tha “nuk i frikësohem Murat Jasharit dhe nuk ndihna i kërcënuar. Se kush qëndron prapa unë nuk e di. Ju e dini që mua më është djegur vetura dhe kam marrë letër kërcënuese. Por për Murat Jasharin nuk mund të gjendem në letrën e tij për ekzekutim”.