stresi nga COVID-19

A ndikon stresi nga COVID-19 në ndryshimin e ciklit menstrual?

Nëse kohëve të fundit keni vënë re ndonjë ndryshim në ciklin tuaj menstrual, atëherë kjo mund të jetë nga stresi.

Hulumtimet po tregojnë se COVID-19 po ndikon në ndërprerjen e ciklit për shkak të stresit dhe vaksinës.

Një studim i botuar në Gazetën e Shëndetit të Grave zbuloi se gjysma e grave amerikane të anketuara thanë se periodat e tyre të bëheshin më të gjata dhe më të rënda që nga marsi i vitit 2020.

Studiuesit e vendosën këtë gjë nën stresin pandemik, duke marrë parasysh që të anketuarit gjithashtu raportuan nivele më të larta të stresit gjatë kësaj periudhë, shkruan The Sun.

Por, ka një numër të madh arsyesh se pse cikli juaj mund të ndryshojë kohën ose të bëhet më i rëndë.

Sondazhi, i udhëhequr nga Georgie Bruinvels i Orreco Ltd, një kompani që mbështet kujdesin shëndetësor të atletëve, zbuloi se gjysma e grave kishin parë një ndryshim në ciklin e tyre menstrual që në bllokimin e parë si pasojë e situatës me COVID-19.