Perhapja e kancerit

A është kjo mënyra se si kanceri po përhapet kaq lehtë?

Është një temë që ka përbuzur shkencëtarët për dekada – por tani arsyeja pse kanceret përhapen kaq lehtë mund të jenë zbuluar.

Tumoret shtyjnë enët e gjakut me 200 herë forcën e qelizave të zakonshme, sipas një studimi të University College London, njofton Klan Kosova.

Kjo mendohet të jetë për shkak të qelizave kanceroze që kanë më shumë receptorë në sipërfaqet e tyre, gjë që u lejon atyre të grumbullohen së bashku dhe të veprojnë si një njësi e fortë.

Bllokimi i këtyre receptorëve mund të ndihmojë në parandalimin e përhapjes së kancerit në trup, sipas studiuesve, njofton Klan Kosova.