A e keni ditur se sa i shëndetshëm është lëngu i ananasit? Ja përfitimet

Nëse iu pëlqen ananasi, atëherë mund të iu pëlqejë edhe lëngu i tij.

Por a e dini se sa i shëndetshëm është dhe çfarë lloj përfitimi ofron lëngu i ananasit?

Ndryshe nga lëngjet e tjera të frutave, lëngu i ananasit është aq i ëmbël saqë shpesh nuk ka nevojë për sheqer.

Në fakt, substanca e vetme që normalisht shtohet është acidi askorbik, i njohur edhe si vitamina C. Kjo shtohet për të mbrojtur ngjyrën dhe aromën.

Nëse preferoni lëngun tuaj pa shtimin e vitaminës, gjithmonë mund të lani frutin vetë dhe të bëni lëngun.

Ja edhe përfitmet e shumta që ka ky lëng:

Një mjet kundër kancerit

Përfitime për shëndetin e zemrës

Parandalimi i kataraktit

Rrit pjellorinë si në burra ashtu edhe në gra

Parandalon astmën

Trajtimi i osteoartritit

Burim i manganit