kriptovalutat

A do të taksohen ndonjëherë kriptovalutat

Për kohën e kaluar, qeveria federale amerikane dhe disa shtete po eksplorojnë mundësinë e rregullimit të kriptomonedhës. Kjo e fundit po merr vëmendje të madhe për tregun e paqëndrueshëm, vlerën e lartë dhe historitë e njerëzve që pasurohen duke investuar në to.

Në vitin 2022, dy shtete filluan propozimet për taksimin e fitimit përmes monedhave dixhitale, raporton marca.

Legjislatura e Arizonës kërkon të përfshijë Bitcoin si mjet ligjor për të paguar “borxhet, tarifat publike, taksat dhe detyrimet”.

Ndërkohë, Wyoming dëshiron të aplikojë taksa për shitjet lokale të kriptomonedhave. Megjithatë, Wyoming do të taksojë shumicën e kriptovalutave, jo vetëm Bitcoin.

“Të dy propozimet përballen me pengesa të mundshme ligjore dhe politike. Por Wyoming ka shkuar më tej se çdo shtet tjetër në miratimin e ligjeve për të akomoduar miratimin e kriptomonedhës dhe mbështetësit e propozimit atje besojnë se do të jetë shteti i parë që do të ndërmarrë një hap të rëndësishëm në fushën e pagimit të taksave”, raporton politico.

Më shumë se 30 shtete menduan të merren me kriptovalutat vitin e kaluar. Sipas Konferencës Kombëtare të Legjislaturës Shtetërore, 33 shtete propozuan ose shqyrtuan propozime për taksimin e kriptomonedhave.

Wyoming udhëheq bazën në tatimin e aseteve dixhitale dhe kategorizimin e kriptovalutave për mbrojtjen e konsumatorëve.

“Për katër vitet e fundit, Wyoming ka bërë legjislacion të thellë që ka arritur vëmendjen globale me konceptet e tij novator”, tha senatorja Tara Nethercott, anëtare e Komitetit të Përzgjedhur të Wyoming për Blockchain, Teknologjinë Financiare dhe Teknologjinë e Inovacionit Dixhital, përcjell Telegrafi.

Sidoqoftë, Kolorado dëshiron të përshtatet me kohët e kriptovalutave. Sipas guvernatorit Jared Polis, ai “do të ishte i emocionuar të ishte shteti i parë që do t’ju lejojë të paguani taksat tuaja në një shumëllojshmëri të kriptovalutave”.

“Kolorado është dhe do të jetë qendra për inovacionin e blockchain në Shtetet e Bashkuara, duke tërhequr investime dhe vende pune të mira dhe inovatorë në infrastrukturë, identitetin dixhital, sigurinë e të dhënave individuale në sektorin privat dhe publik”, tha guvernatori Jared Polis.

Taksimi i monedhave dixhitale janë ndër planet kryesore të shteteve të ndryshme të SHBA-ve ndërsa udhëheqës lokalë duan të shfrytëzojnë mundësinë për para dhe të krijojnë projekte publike me kriptovaluta.