Taksi

5 gjëra që duhet të dini para se të hypni në një taksi

Nëse jeni përdorues i rregullt i taksive, me siguri mendoni se i njihni hilet e tyre dhe dini çdo gjë rreth atij biznesi.

Sidoqoftë, disa fakte rreth tyre janë të panjohura për njerëzit, prandaj bëni mirë t’i dini para se të merrni taksinë e radhës.

1. Mund ta zgjasin rrugën me qëllim që të fitojnë më shumë.

Nëse pasi t’i keni thënë adresën ai ju pyet “e dini ku është”, përgjigjuni me “po”. Kështu do ta kenë të qartë që e dini mirë destinacionin, prandaj s’ka vend për një rrugë më të gjatë.

2. Duhet të shqetësoheni nëse ju thonë se do të vonoheni

Nëse e keni me nxitim dhe taksisti ju thotë se do të vonoheni, bëni mirë ta besoni dhe merrni masa.

3. Nëse marrin një lloj energjie të keqe nga ju, mund të mos ju shërbejnë fare.

Shoferat e kanë këtë të drejtë nëse ndjejnë një lloj frike nga klienti.

4. Disa prej taksive kanë një “buton paniku”

Këto butona janë bërë për të mbrojtur pasagjerët të cilët ndihen të rrezikuar nga sjellja e shoferëve. 

5. Ata presin jashtë aeroporteve apo club-eve edhe pse s’duhet.

Nuk supozohet të qëndrojnë atje, por janë pika strategjike për të tërhequr më shumë klientë, të cilëve ju nevojitet domosdoshmërisht një taksi.