Donald Trump

26 gratë që akuzuan presidentin Trump për ngacmim seksual

Të paktën 26 gra e kanë akuzuar presidentin Donalt Trump për ngacmim seksual, përfshirë sulmin, që nga viti 1970.

Shumica e akuzave u bënë publike më 2016 kur u publikua incizimi i Trump nga “Acesss Hollywood’ ku ai dëgjohej duke u krenuar me ‘lidhjet e tij me gratë’.

Trump ka hedhur poshtë të gjitha akuzat, që përfshijnë ngacmime e dhunime duke i cilësuar si ‘sajime të motivuara politikisht’ dhe të shtyra nga mediat.

Në disa raste Trump dhe avokatët e tij pretendonin se disa prej grave hodhën akuzat pasi ‘ai nuk ishte tërhequr fizikisht nga ato’.

“Secila grua ka gënjyer për të shkatërruar fushatën time’, kishte thënë Trump si i nominuari republikan për president.

Këto janë gratë që e kanë akuzuar:

Jessica Leeds

Ivana Trump

Kristin Anderson

Jill Harth

Lisa Boyne

Mariah Billado dhe Victoria Hughes

E. Jean Carroll

Temple Taggart

Cathy Heller

Amy Dorris

Karena Virginia

Karen Johnson

Tasha Dixon dhe Bridget Sullivan

Melinda McGillivray

Natasha Stoynoff

Jennifer Murphy dhe Juliet Huddy

Rachel Crooks

Cassandra Searles

Alva Johnson