Amanda Walker

20-vjeçarja martohet me përdhunuesin, më vonë e çon në burg për 17 vjet

Britanikja Amanda Walker ishte 20 vjeçe dhe e virgjër kur u përdhunua nga kolegu i saj, atëherë 34-vjeçari Mihai Savesku , në shkurt 2018. Pasi mbeti shtatzënë, Amanda e pambrojtur u detyrua dhe manipulua të kishte një lidhje me Savetskun – dhe më në fund të ketë një vajzë me të, Charlotte.

Më pas ajo u dhunua dhe u përdhunua sërish nga burri i saj dhjetëra herë. Një vit e nëntë muaj më vonë ajo gjeti guximin ta denonconte. Savescu u dënua me 17 vjet burg për 10 përdhunime dhe abuzime ndaj Amandës. Pas vuajtjes së dënimit, ai do të dëbohet në vendlindjen e tij, Rumani.

Sot, Amanda gjeti forcën për të folur në publik – me emër – dhe për të treguar historinë e saj, duke shpresuar të inkurajojë gratë të shpëtojnë nga partnerët e tyre abuzues: “Ajo që më bëri Mihai për mua më ndau. Por unë jam e vendosur të vazhdoj jetën time dhe të bëhem nëna më e mirë për vajzën time. “Do të pres momentin e duhur për t’i treguar asaj për babain e saj.”

Kronika e një drame të paralajmëruar më parë