Digjitalizimi

188 mijë njerëz mbesin papunë në Gjermani për shkak të digjitalizimit

Pasi huadhënësit në Gjermani tashmë kanë ulur rreth 188,000 vende pune që nga viti 2000, shumë punonjës tani po shohin gjithnjë e më shumë dixhitalizimin si kërcënimin e ardhshëm të madh për punësim.

Vetëm në industrinë bankare private të vendit, rreth 40 për qind e të punësuarve besojnë se dixhitalizimi do të përkeqësojë sigurinë afatgjatë të punës gjatë dy viteve të ardhshme, sipas një studimi nga shoqata e punëdhënësve e parë nga Bloomberg.

Në një anketë të vitit 2015, vetëm 31 për qind e të anketuarve prisnin një përkeqësim, shkruan ‘monitor’

Në të njëjtën kohë, përqindja e atyre që parashikojnë përmirësime ka mbetur pothuajse konstante në rreth 25 për qind, përcjell albinfo.ch.

“Shumë huadhënës po ndryshojnë modelet e tyre të biznesit, me humbjen e vendeve të punës si rezultat i dixhitalizimit, por ka edhe shumë vende të reja pune, veçanërisht në ndërfaqen midis bankave dhe IT”, tha Carsten Rogge-Strang, Drejtor Menaxhues në Shoqatën e Punëdhënësve për bankat private.