Bosnja

15 vjet nga vdekja e kryengritësit dhe presidentit bosnjak, Alija Izetbegoviq

Sot 15 vjet më parë ka vdekur ish-presidenti i Bosnjës, Alia Izetbegoviq.

Izetbegoviq ishte kryengritës kundër regjimit serb, luftë që përfundoi me mbi 200.000 viktima bosnjakë myslimanë, raporton Ballkani.info.

Alija Izetbegoviq, ishte i njohur për bindjet e tij politike islame, madje politik-bërja e tij shpesh kishte karakteristika fetare.

Kujtojmë, që djali i Alija Izetbegoviqit, kishte deklaruar që do ta vizionte Kosovën nëse do të ftohej nga institucionet e Kosovës. /Ballkani.info/