Diktatori

15 vite më parë, foto nga kapja e Sadam Husein

“Zonja e zotërinj, e kapëm”, këto ishin fjalët që shënuan fundin e një prej kërkimeve më të ethshme, atë për diktatorin irakian, Sadam Husein.

Hysein kishte nëntë muaj që fshihej nga forcat amerikane, të cilat po e kërkonin në vendin e tij.

Ai ishte fshehur në një gropë të nëndheshme, dhe ushtarët thonë se kur po i afroheshin, u kishte bërtitur: “Mos qëlloni!”

Njëri prej tyre, sipas ushtarëve, iu përgjigj: “Ke të fala nga presidenti Bush.”