10 ushqime

10 ushqimet që parandalojnë kancerin

Të qenit i shëndetshëm duke u kujdesur për dietën tuaj është e mundur. Shpeshherë është folur për rëndësinë që ka konsumimi i frutave dhe perimeve, të cilat garantojnë një ushqyerje të shëndetshme.

Një dietë e ekuilibruar, e përqendruar tek konsumi i frutave dhe perimeve është ideale për të mbajtur trupin në formë, por së fundmi shkencëtarët kanë arritur në konkluzionin se konsumimi i tyre parandalon një sërë sëmundjesh, madje dhe kancerin.

Disa ushqime jo vetëm e parandalojnë, por edhe e luftojnë kancerin. Domate, agrumet, karota, manaferrat janë vetëm disa nga ushqimet kundër kancerit që mund të parandalojnë shfaqjen e tij.

  1. Lulelakra e te gjitha perimet në këtë familje.
  2. Frutat e pyllit
  3. Hudhra
  4. Çaji i gjelbër
  5. Karotata
  6. Agrumet
  7. Kërpudhat
  8. Domatet
  9. Farat e linit
  10. Rrepat e kuq